Mondchirurgie

Mondchirurgie

Bij mondchirurgie kunt u denken aan het verwijderen van verstandskiezen, het verwijderen van een wortelrest in de kaak, het uitvoeren van een wortelpuntbehandeling (apexresectie) en tandvlees correcties en – behandelingen..

 

Deze behandelingen doet een tandarts meestal niet zelf en worden vaak verwezen vaak naar een chirurgische behandelaar. Soms naar een kaakchirurg in een ziekenhuis, maar ook bij Cox verwijspraktijk worden deze behandelingen deskundig uitgevoerd door chirurgische tandartsen Noud van Nierop en Jules Cox

Mondchirurgie

Waarom mondchirurgie bij Cox Verwijspraktijk en niet in het ziekenhuis?

Kosten voor een wortelpuntbehandeling of verstandkies verwijdering kunnen bij een tandartspraktijk en ook bij Coxverwijspraktijk uit de aanvullende tandartsverzekering vergoed worden als u deze heeft afgesloten. In het ziekenhuis wordt het vergoed uit de basisverzekering.

Bij vergoeding uit de basisverzekering moet u eerst het eigen risico opmaken.

De tarieven voor dezelfde behandeling liggen in het ziekenhuis hoger dan de tandartstarieven die

gelden bij Cox verwijspraktijk.

Zo kan het zijn dat kosten voor een behandeling bij onze praktijk netto voor u lager uitvallen.

Verder is er in onze kleinere setting veel aandacht voor persoonlijke aandacht en goede bereikbaarheid. U krijgt bijvoorbeeld altijd een mobiel nummer van uw behandelaar mee voor als u vragen heeft na een behandeling. Verder werken we bijvoorbeeld met voorverdovende zalf voordat, u de verdovingsprikjes krijgt..

In het geval van angstige patiënten nemen wij extra de tijd om u zo goed mogelijk te helpen.

Onze werkwijze

Wordt u door uw eigen tandarts doorverwezen naar Cox Verwijspraktijk? Dan ontvangen wij een mail of brief met aanvullende informatie over uw situatie. Vervolgens roepen wij u op óf u kunt zelf contact opnemen met onze praktijk. We plannen aanvullende diagnostiek in, ook wel consult genoemd, om een zo compleet en goed mogelijk beeld te vormen van uw wensen, behoeftes en aanvullende hulpvragen. Dit is tevens het moment dat we u meenemen in het verloop van het proces zodat u precies weet wat u te wachten staat tijdens de behandeling. Is de behandeling succesvol afgerond? Het onderhoud wordt doorgaans door uw eigen tandarts opgepakt.